Tiszai Hal Napja 2014

Idén immár második alkalommal népesült be a Tiszai hajósok tere és első ízben a Tiszavirág Híd városi pillérének környéke. A Tisza élővilágát, a halgazdálkodást, a halászatot és a halfogyasztást népszerűsítő országos hírűvé vált program szakmai szervezőjeként a HALÁSZ Kft. Szolnok önkormányzatával és a Szolnoki Főiskolával karöltve idén is rendhagyó lehetőséget biztosított az aktív kikapcsolódásra. Cégünk jóvoltából ezúttal is megismerhették a gyerekek, miként gazdagítjuk a Tisza halállományát egy- egy telepítés során. A jeles alkalomra 700 darab kétnyaras kecsegét szállíttattunk Ercsiből Szolnokra, a Tisza Szálló alatti sójánál gyülekező gyermekek legnagyobb örömére. Jutott hal minden sorbanállónak, így mindenki maga engedhette szabadon a rábízott halat.
Idén is népszerűnek bizonyult a „horgászsuli”. Kárászokkal népesítettük be a parton felállított óriásmedencét, hogy ki- ki kedvére tegye próbára ügyességét. Aki kapitális halakat szeretett volna látni, az a kérész szobor vízzel töltött medence- posztamense mellett gyönyörködhetett a megtermett pontyokban, harcsákban és csukákban.
A kilátogatók meg is ízlelhették a parton készülő fenséges halételeket. A 22 idei nevező mindegyikének mi biztosítottuk az alapanyagot. Pavilonunk vendégei szintén kóstolón vehettek részt. Igyekeztünk a halételek széles kavalkádját előállítani helyben. Egyéb specialitásaink mellett busafasírt és olajos busa is szerepelt az étlapunkon- bizonyítva, hogy a tájidegen fajok feldolgozásában is komoly jövő rejlik.

Galériánkért klikk ide >>>

Horgászbál 2014

Ki tudta, hogy a humorgyáros a horgászathoz is ért? ….Ki mondta volna meg, hogy Badár Sándor is szívesen áztatja civilben a damilt? Bizonyára nem sokan! … A titokról sokak számára az idei Horgászbál lebbentette fel a fátylat. A „báli szezon” szolnoki eseményeinek kiemelkedõen színvonalas pillanatait élhették át azok akik elfogadták meghívásunkat. A már jól ismert szolnoki Cuháré Néptáncegyüttes fergeteges fellépése idén a hiteles népi motívumok mellett a humort sem nélkülözte. A táncosok télbúcsúztató produkcióját követõen állt a közönség elé Badár Sándor humorista. A Szõke András oldalán színészként is jól ismert elõadó „tudta hová jön”. Horgásztörténeteinek elapadhatatlan tárháza még a sivatagba is elröpített bennünket, hogy nem sokkal utána a japán konyha legkülönösebb halspecialitásainak elkészítésével kacagtassa meg hallgatóságát. Ahogy mondani szokás „ültek” a poénok. A humorista minden bizonnyal ugyancsak jól érezte magát a Tiszti Klub Étteremben, ahol a közönség tapsa után ízletes báli menü várta õt is.

Galéria >>>


2014.03.08.[2014] [2013] [2012] [2011] [2010] [2009] [2008] [2007] [2006] [2005]