MAHAL Halfőző verseny

A MAHAL, a HALÁSZ Kft. és a Tiszahalker Kft. közös rendezésében tartották meg a 41. Országos Halfőző Versenyt Szolnokon.A Tiszaligeti fesztiváltér a folyó közelsége és a helyiek vendégszeretetének köszönhetően késő délutánig tömve volt érdeklődőkkel. A hőség miatt fölállított „hűsítő sátorból” sokan már a reggeli órákban érdeklődéssel szemlélték a készülődést. A vendégek kedvéért fölállított 800 literes óriásüstben tiszai halászlét készítettünk ami sokak szerint a verseny legízletesebb „alkotása” lett. Az esemény fővédnöke idén Dr. Bitay Márton Örs a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára és Szalay Ferenc Szolnok polgármestere volt. Az eseményre a hozott alapanyagon kívül idén több mint két mázsa halhúst és előkészített halterméket biztosítottak szervezők.Képes beszámoló...Kecsege telepítés és tilalom feloldás

A kecsege forgási tilalmának feloldása a helyi és az országos média érdeklődését is felkeltette. A bejelentés súlyához mérten Szolnok és a megyei kormányhivatal, valamint a megyei felügyeleti szervek képviselői is jelen voltak a Tisza Szálló alatti sójánál rendezett sajtónyilvános eseményen. A jelképes kecsegetelepítésen minden jelenlévő részt vett. Szalay Ferenc Szolnok polgármestere megköszönte és méltatta a munkát, ami lehetővé tette a tilalom föloldását. Mint mondta- a HALÁSZ Kft. évekre visszamenőleg segíti a „Tisza Fővárosa” szlogenre épülő városstratégia megvalósítását. A jelenlegi lépéstől az illetékesek egyelőre rövid-, majd hosszú távon a város és a térség horgászturizmusának fellendülését várják.


Gyerekek segítettek a telepítésben

A Tiszai Hal Napján immár másodízben megtartott rendhagyó haltelepítés ötletét életben tartva hívtuk ismét segíteni a szolnoki gyerekeket a református templom alatti sójához.
A vízállás és az időjárás is kedvezett az akciónak. A lehetőséget, kérésünkre a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. tolmácsolta a helyi iskoláknak és óvodáknak.
A hat mázsányi egy- és kétnyaras pontyot igazságosan elosztva, a pedagógusok és természetesen kollégáink segítségével helyezték vízbe a gyerekek, akik közül jópáran először tapintottak kézzel élő halat. Az akcióval szerettük volna közelebb hozni a Tisza élővilágát a városi gyerekekhez. Terveink szerint jövőre ismét biztosítjuk a nyilvános telepítés lehetőségét.

Galériánkért klikk ide >>>

Tiszai Hal Napja 2014

Idén immár második alkalommal népesült be a Tiszai hajósok tere és első ízben a Tiszavirág Híd városi pillérének környéke. A Tisza élővilágát, a halgazdálkodást, a halászatot és a halfogyasztást népszerűsítő országos hírűvé vált program szakmai szervezőjeként a HALÁSZ Kft. Szolnok önkormányzatával és a Szolnoki Főiskolával karöltve idén is rendhagyó lehetőséget biztosított az aktív kikapcsolódásra. Cégünk jóvoltából ezúttal is megismerhették a gyerekek, miként gazdagítjuk a Tisza halállományát egy- egy telepítés során. A jeles alkalomra 700 darab kétnyaras kecsegét szállíttattunk Ercsiből Szolnokra, a Tisza Szálló alatti sójánál gyülekező gyermekek legnagyobb örömére. Jutott hal minden sorbanállónak, így mindenki maga engedhette szabadon a rábízott halat.
Idén is népszerűnek bizonyult a „horgászsuli”. Kárászokkal népesítettük be a parton felállított óriásmedencét, hogy ki- ki kedvére tegye próbára ügyességét. Aki kapitális halakat szeretett volna látni, az a kérész szobor vízzel töltött medence- posztamense mellett gyönyörködhetett a megtermett pontyokban, harcsákban és csukákban.
A kilátogatók meg is ízlelhették a parton készülő fenséges halételeket. A 22 idei nevező mindegyikének mi biztosítottuk az alapanyagot. Pavilonunk vendégei szintén kóstolón vehettek részt. Igyekeztünk a halételek széles kavalkádját előállítani helyben. Egyéb specialitásaink mellett busafasírt és olajos busa is szerepelt az étlapunkon- bizonyítva, hogy a tájidegen fajok feldolgozásában is komoly jövő rejlik.

Galériánkért klikk ide >>>

Horgászbál 2014

Ki tudta, hogy a humorgyáros a horgászathoz is ért? ….Ki mondta volna meg, hogy Badár Sándor is szívesen áztatja civilben a damilt? Bizonyára nem sokan! … A titokról sokak számára az idei Horgászbál lebbentette fel a fátylat. A „báli szezon” szolnoki eseményeinek kiemelkedõen színvonalas pillanatait élhették át azok akik elfogadták meghívásunkat. A már jól ismert szolnoki Cuháré Néptáncegyüttes fergeteges fellépése idén a hiteles népi motívumok mellett a humort sem nélkülözte. A táncosok télbúcsúztató produkcióját követõen állt a közönség elé Badár Sándor humorista. A Szõke András oldalán színészként is jól ismert elõadó „tudta hová jön”. Horgásztörténeteinek elapadhatatlan tárháza még a sivatagba is elröpített bennünket, hogy nem sokkal utána a japán konyha legkülönösebb halspecialitásainak elkészítésével kacagtassa meg hallgatóságát. Ahogy mondani szokás „ültek” a poénok. A humorista minden bizonnyal ugyancsak jól érezte magát a Tiszti Klub Étteremben, ahol a közönség tapsa után ízletes báli menü várta õt is.

Galéria >>>


2014.03.08.[ 2014] [ 2013] [ 2012] [ 2011] [ 2010] [ 2009] [ 2008] [ 2007] [ 2006] [ 2005]